Booking/kontakt

Pål Øyvind T. Nordengen

Norge, Oslo

Mob: 97709420

Email: palnord@hotmail.comFølg meg på

Myspace

Facebook

Youtube

Sangbiografi


Jeg ble født en sommerdag i 1980 og kommer opprinnelig fra en bygd som i dag ligger under Sarpsborg kommune. Du har sikkert hørt om "Varteig-indianere" og jeg er stolt av å være en av dem.

Hele oppveksten min er preget av å ha musikk rundt seg, og interessen for musikk har bare blitt større og større med årene. Fra jeg så vidt kunne gå, var jeg fast inventar i barnekoret "unge røster" som ble startet opp av moren min. Hun var dirigent, søsteren min la en stø hånd over tangentene, broren min lagde taktfaste rytmer på trommene og jeg var maskott. Øvelsene fant sted i peisestua hjemme hos oss. Hver uke kunne du høre gode gamle Børugjeng-låter fra ivrige barnestemmer, forplante seg lenger inn i bygda enn røyksignalene fra naboen.

Da jeg var en tre-fire år gammel, husker jeg at moren min ønsket at jeg skulle synge solo på en sang jeg gruet meg til å synge foran andre. Den spant over et helt oktavsprang, og det var ikke alltid jeg kom skikkelig opp på den høyeste tonen. Moren min lovte meg derfor 20 kroner til en ny pil til buen min. For hver gang jeg sang solo ute med barnekoret eller i varteigs kvinnekvartett for de galme misjonsdamene, vanket det 20 kroner i lomma.

Konsert med Ovaskogs Unge Røster og Ung Klang på Bjørnstad 1989. Meg i front med røde bukseseler:)

Noen år senere tok søsteren min over som dirigent, broren min satte seg ved pianoet og jeg kastet meg over trommesettet.

Senere rundt 10 års alderen ønsket foreldrene mine at jeg skulle begynne å spille piano. Jeg hadde ikke særlig lyst og det ble så som så med øvingen. Tilsammen gikk jeg i lære i 3 år og spilte for det meste klassisk.

Da jeg var 13 år begynte jeg i mitt første ungdomskor. Jeg hadde ikke kommet i stemmeskifte enda, så jeg sang alt stemme sammen med jentene. Etter et par år kom mannestemmen, og jeg gikk over i den etterlengtede bass rekka på bakerste rad. Vi var en stor vennegjeng og Ise kristelig ungdomskor ble en viktig del av ungdomstiden, gjennom mine 7 år som aktivt medlem.

Etter ett år i forsvaret begynte jeg i Bjørnstad ungdomskor. Broren min spilte piano på det tidspunktet og søstern min dirigerte. Jeg sang tenor i koret og etter noen år, fikk jeg også annledning til å fremføre solo-sanger på konserter. Mot slutten av min tid i Bjørnstad spilte jeg trommer i kompet og fungerte som reserve dirigent. Som medlem opplevde jeg 4 dirigentskifter i koret før det ble lagt ned i 2006.

Da jeg ble spurt om å begynne i A Cappella gruppa: VocAppella i 2004, startet en ny epoke i min sangkarriere. De første årene sang jeg 2. tenor og fikk muligheten til å utvikle mine ferdigheter innen rytmisk komp og effekter.

Video-klipp fra min siste konsert med VocAppella.

I 2007 var vi i Stockholm på privat seminar med jentene fra The Real Group. Vi jobbet også tett med Jon Fylling ved flere annledninger og ga ut plate i 2008 med tittelen VocAppella. Fra 2009 sang jeg også 1. tenor før jeg sluttet våren 2011. Gruppa består den dag idag av medlemmer fra Sarpsborg og Fredrikstad distriktet, og de øver en gang i uken.

Jeg har nå lang fartstid som korist og solist og tar oppdrag i bryllup, begravelser og på konserter. Jeg har også de siste årene gjort studio- og live-jobber på oppdrag fra Jon Fylling.

Trommebiografi

Trommespilling og rytmer er noe som har fascinert meg fra jeg var liten gutt. Grytekjelene fikk tidlig gjennomgå og jeg husker jeg slo hull i uttallige pappesker inne på gutterommet, mens jeg spilte basstromme og nynnet til gammel jegermarsj. Da jeg fant ut at trommer var mitt instrument ved siden av sangstemmen, har jeg siden 2005 jobbet hardt og målrettet for å bli en habil trommeslager. Jeg har tatt privattimer hos en dyktig læremester; Daniel Gansmoe og har de senere årene også hatt egne trommeelever.

Min debut som trommeslager fant sted på Politihøgskolens årlige revy i Oslo i 2005.

Video-klipp fra revyen

En måned senere fikk jeg sammen med studenter fra musikkhøgskolen, min første betalte jobb som trommeslager ved å spille 10 revyforestillinger i Oslo. Dette gav mersmak, og siden den gang har interessen og drømmen om å jobbe med musikk bare vokst seg sterkere og sterkere.

Det har blitt mange oppdrag og live konserter for kor og grupper som; barnekoret Unge Røster, Bjørnstad ungdomskor, Tune barnekor, Grålum Vocalis, Hafslundsøy barnegospel, Tune kirkes gospel kor, Rejoice og Helmers Hage.

Inne sjangeren salmer og lovsang har jeg gjort oppdrag for menigheter og forsamlinger i Østfold, for Storsalen menighet i Oslo på G1 og G3, for Acta Østfold på Mission 15:11, på barneoase arrangement og i Varteig lovsangsteam. Jeg har også spilt på lokale Oase-møter, ungdomsleire og konfirmasjonsgudstjenester rundt om i Østfold.

Da jeg flyttet til Oslo høsten 2007, fikk jeg tilbud om å begynne i Oslo Politidistrikt sitt Storband. Jeg spilte der frem til februar 2008, men måtte slutte da en alvorlig trafikkulykke hindret meg fra å fortsette. Jeg nektet å gi opp gleden ved å spille trommer av den grunn. Etter flere tøffe gjennopptreningsperioder klarte jeg å komme meg tilbake i trommestolen. Desember samme år fikk jeg muligheten til å steppe inn som trommevikar for storbandet; Jazzå, og spilte på den årlige julekonserten i Storsalen Menighet.

I 2009 ble jeg med i Springsteen tribute-bandet; Backstreets som blandt annet har varmet opp for Halleluja gutta og Dum Dum Boys.

Video-klipp fra Backstreets sin første konsert


I dag er jeg en freelance-trommeslager med spillebakgrunn fra gospelsjangeren, og gjør faste oppdrag for Joy gospel kor, Totakt & Sang og Backstreets.

Gjennom de siste årene har jeg også fått gleden av å holde takten for blant annet: Anette Fossum, Bjørnar Spydevold, Byron Williams Jr, Erik-Andrè Hvidsten, Kari Stokke, Maria Mohn, Trine Rein og Nils Ole Oftebro.


Video-klipp fra konsert i Kullåsparken