Booking/kontakt

Pål Øyvind T. Nordengen

Norge, Oslo

Mob: 97709420

Email: palnord@hotmail.comFølg meg på

Myspace

Facebook

Youtube

Høydepunkter 2008


Å spille med storbandet Jazzå, var et stort øyeblikk for meg i 2008. Det er en sjanger det er lett å bli gla i og det var en ny mulighet for meg til å spille jazz etter en kraftig trafikkulykke i februar 2008.

I storband er det trommeslageren som har det ledende instrumentet. Alle følger trommenes intensitet og tempo. Samtidig må trommeslageren følge bandets synkoperinger og ikke være redd for å spille en solo innimellom. Du har en stor fordel om du leser trommenoter og kjenner til klassiske jazz groover.

Det er veldig viktig for trommeslageren å lære seg sangene godt, musisere på de rette stedene og vite hvor du skal plassere fills. Å spille for mye f. eks in en groove kan fort kvele musikken og gi de andre musikerne i bandet for lite plass. Samtidig oppnår man ikke høydepunktene i sangene hvis man spiller for lite hele tiden. Etterhvert som man spiller og erfarer, lærer man seg stilarten og hvor variasjonene i intensitet bør ligge.

En av de legendariske trommeslagerne som spilte storband musikk var Buddy Rich. Du kan søke han opp på youtube og se mange klipp fra hans fremførelser.

Min personlige favorittsang er; "groovin' hard" fra "Keep the Customer Satisfied" albumet, som ble spilt inn i 1970.

Gene Krupa er en annen legende å sjekke ut.

Blandt norske trommeslagere er Erik Smith et hett tips.